توضیحات مسئول تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص وضعیت اکسیژن بیمارستان های استان/ تامین اکسیژن، دغدغه اصلی این روزهای مسئولین دانشگاه است

فصل جنوب ،مسئول تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص مباحث مطروح شده در خصوص کمبود و چالش‌های موجود در تامین اکسیژن بیماران کرونایی بیمارستان شهید جلیل یاسوج در فضای مجازی توضیحاتی ارائه نمود.

 به گزارش فصلی نو به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ زهرا محمدی در این خصوص عنوان کرد:

۱-بیمارستان شهید جلیل در سال ٩٨با ظرفیت پیش بینی شده ٢٩۴ تخت افتتاح شد. ارزیابی و ظرفیت سنجی اکسیژن مورد نیاز براساس تعداد تخت های بستری، ویژه و اتاق عمل صورت می گیرد که در زمان افتتاح بیمارستان قرار براین بود که بیمارستان در چند فاز بهره برداری شود براین اساس یک دستگاه اکسیژن ساز ۶٠٠لیتر بر دقیقه برای بیمارستان تهیه شد.

این دستگاه در حالت عادی پاسخگوی نیاز مرکز می بود هرچند که در پیش بینی اولیه تعداد دو دستگاه اکسیژن ساز ۶٠٠لیتر بردقیقه در نظر گرفته شده بود به دلیل بهره برداری فاز به فاز و عدم تامین اعتبار فقط یک دستگاه خریداری شد.

لازم به ذکر است که طبق استاندارد های بیمارستانی همه بیمارستانها باید از سه شیوه تامین اکسیژن بهره مند باشند؛
۱-دستگاه اکسیژن ساز ۲- مخزن اکسیژن مایع و ۳- کپسول اکسیژن

۲_بعد از انتخاب بیمارستان شهید جلیل به عنوان بیمارستان ریفرال کرونا در استان، اقدامات و پیش بینی های لازم در خصوص افزایش ظرفیت اکسیژن صورت گرفت اما همزمان با فراگیر شدن کووید ١٩  در کشور، تقاضای کل بیمارستان های کشور برای دستگاه اکسیژن ساز خیلی بالا رفت که این میزان تقاضا با توان تولید و واردات کشور همخوانی نداشت و تامین دستگاه های اکسیژن ساز در وزارت بهداشت براساس میزان درگیر بودن هر شهر اولویت بندی شد.

از آنجا که استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر استانها دیرتر به وضعیت قرمز رسید، تخصیص اعتبار دستگاهها در اواخر تیرماه صورت گرفت.

در آن موقع هیچ شرکتی دستگاه آماده تحویل نداشت و هرآنچه که تولید می شد به شهرها و استان هایی که در شرایط بحرانی تر بودند پیش فروش شده بود.

۳_در تاریخ ۱۲ مرداد ۹۹ قرارداد خرید مخزن اکسیژن با اصفهان که تنها تولید کننده مخزن مایع بود توسط دانشگاه بسته شد.
یک مخزن ٣٠تن کرایوژنیک برای بیمارستان شهید جلیل، یک مخزن ٣٠تن کرایوژنیک برای بیمارستلن امام خمینی دهدشت و
یک مخزن ٢٠تن کرایوژنیک برای بیمارستان شهید رجایی گچساران خریداری شد اما به دلیل تقاضای زیاد دانشگاه ها، زمان تحویل دستگاه سه ماه پس از انعقاد قرارداد اعلام شد.

به موازات این موضوع کلیه تخت های بخش های ویژه بیمارستان جلیل به کپسول اکسیژن مجهز شدند و همچنان هم در حال افزایش تعداد کپسول ها هستیم.

همچنین تا زمان تحویل دستگاه یک مخزن ۶تنی از شرکت امانت گرفته شد که تامین اکسیژن ان توسط تنها شرکت اکسیژن ساز استان انجام می گیرفت.

طی بازدیدی که از طرف استاندار و ریاست دانشگاه  صورت گرفت مقرر شد روزانه ١/۵تن اکسیژن تحویل بیمارستان شهید جلیل شود.

هفته گذشته و با رایزنی های مسئولین دانشگاه ٢٠تن اکسیژن مایع از اصفهان تهیه و ذخیره گردید. همچنین با پیگیری های مسئولین دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی  یاسوج در لیست وزارت بهداشت، جهت تامین اکسیژن مایع از طرف شرکت های پتروشیمی معادل ٨٠تن و به صورت تامین ١۵روزه به صورت رایگان قرار گرفت.

۴_علاوه بر موارد فوق، مجددا مکاتبات یک دستگاه دیگر اکسیژن ساز  ١٢٠٠لیتر با وزارت بهداشت صورت گرفت  که قول مساعد جهت تامین آن داده شده است.

در حال حاضر کلیه مراکز درمانی کشور با بحران اکسیژن مواجه هستند و این موضوع به دلیل افزایش روز افزون بیماران کرونایی و به طبع آن نیاز بیماران به اکسیژن می باشد اما همه مسولین و مدیران دانشگاه به جد پیگیر رفع این مشکلات و راه اندازی دستگاه های جدید هستند ‌و این موضوع در شرایط فعلی دغدغه اصلی دانشگاه است.

انشا الله تا هفته اینده مخزن ٣٠تنی شهید جلیل نیز نصب و راه اندازی و مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

لینک کوتاه خبر:

https://faslejonoob.ir/?p=13005

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

تصویر روز: