هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد درباره وضعیت جوی هشدار داد

فصلی نو ،کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با هشدار نسبت به شرایط جوی روز جمعه تا یکشنبه هفته آتی، گفت: مناطق مستعد سیل خیزی استان در حالت بحران قرار دارند و لازم است که برای کاهش خسارت‌های احتمالی، تمهیدات لازم از سوی مردم، سازمان‌های امدادی و مدیریت بحران بکار گرفته شود.

ولی بهره مند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار فصل جنوب اظهار داشت: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر نفوذ و ورود سامانه بارشی به تدریج از فردا پنجشنبه وارد استان خواهد شد و تا اویل روز دوشنبه هفته آینده در کهگیلویه و بویراحمد فعال است.

وی افزود: با تقویت این سامانه بارشی از روز جمعه تا روز یکشنبه شاهد ناپایداری های جوی در استان خواهیم بود و در این مدت شرایط ناپایدار از شدت بیشتری برخوردار خواهد بود به طوری که بارش در برخی مناطق استان سبب ابگرفتگی معابر عمومی، روان اب و سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها خواهد شد.

وی به مردم توصیه کرد که از اسکان و تردد در حاشیه رودخانه ها خودداری کنند و از تردد غیر ضرور بپرهیزند و همچنین برای حفاظت از محصولات کشاورزی تمهیدات لازم اندیشیده شود.

کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته دهدشت با ۲۰ و سی سخت با ۱ درجه سانتی گراد به ترتیب گرمترین و سردترین نقاط استان بودند.

بر اساس آخرین آمار، میانگین میزان بارش باران از مهر امسال تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد ۸۲.۱ میلی متر بوده در و  در مدت مشابه پارسال ۸۰.۵میلی متر بارش باران گزارش شده بود.

میزان بارش باران  سال زراعی جاری در ایستگاه های یاسوج ۹۸.۹، سی سخت۱۰۴.۲، دوگنبدان ۵۹.۷، دهدشت ۸۰.۵، لیکک ۵۹.۱ و امامزاده جعفر ۹۰.۴ گزارش شده است.

میزان بارش باران  سال زراعی گذشته در ایستگاه های یاسوج ۱۰۸.۱، سی سخت۱۱۴.۵، دوگنبدان ۵۲.۱، دهدشت۷۴.۲، لیکک ۶۴و امامزاده جعفر ۷۰.۲ میلی متر گزارش شده است.

میانگین بارندگی بلندمدت سالانه در ایستگاه های یاسوج ۸۰۲.۳، سی سخت۶۷۷.۸، دوگنبدان ۴۲۴.۳، دهدشت۵۰۱.۲، لیکک ۴۰۱و امامزاده جعفر ۴۱۳میلی متر ثبت شده است.

دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد را در سال زراعی ۹۷و ۹۸ از نظر میانگین بارندگی استان ها در رتبه دوم پربارش ترین ها اعلام کرده است.

سال هایی که کمتر از میانگین بلند مدت در منطقه ای باران ببارد را خشکسالی و بیشتر از این میانگین را ترسالی می خوانند.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

https://faslejonoob.ir/?p=13021

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

تصویر روز: