توهین آقای مدیرکل به شعور مردم استان – گزارشی مملو از ابهام

بافت میانی فرسوده شامل مناطقی است که هسته اصلی آن روستا بوده ودرشهر حل شده مثل دولت آباد ،معصوم آبادو محمود آباد. دراستان سرجمع 2هزار و83هکتاربافت شناسایی شده که درآنها158 هزار و 638 نفرسکونت می کنند.

فصلی نو ،  در حالی که هنوز نحوه هزینه کرد اعتبارات بازآفرینی شهری پایدار برای استانداری و رسانه ها و افکارعمومی در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما مدیرکل راه و شهرسازی از کسب رتبه نخست کشوری  این اداره کل در شاخص های اجرایی و راهبردی توسعه طرح های بازآفرینی خبر می دهد.

۷ خرداد ماه  گزارشی در فصلی نو با عنوان  “گزارشی تکان دهنده از نحوه هزینه کرد “اعتبارات بازآفرینی شهری پایدار “راه مسکن و شهرسازی)” به بررسی نحوه هزینه اعتبارات  کار آفرینی پرداخته بود.در آن گزارش عنوان شد که از مجموع ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان اعتبار بازآفرینی شهری که در اختیار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران قرار گرفته، حدود ۷ میلیارد آن در پروژه ساماندهی خیابان بلادیان صرف شده است.

این موضوع از این جهت اهمیت داشت که مسئولان در هنگام کلنگ زنی پروژه بلادیان عنوان کرده بودند پروژه ای ملی است و اعتبار آن هم از محل دیگری  غیر از اعتبارات استانی تامین می شود و از اعتبارات استانی برای آن صرف نمی شود.

در ۲۰ روز گذشته  با اینکه همه رسانه های استان نسبت به این  موضوع حساسیت نشان دادند اما مدیر کل راه و شهرسازی سکوت پیشه کرد . در نهایت روابط عمومی این اداره در گفتگو با علیمردانی اطلاعاتی از نحوه هزینه کرد این اعتبارات ارایه کرد تا کمی از ابهام این موضوع بکاهد.

بلادیان هم پایلوت ملی است و هم اعتبار به آن دادیم

یکی از ابهاماتی که در گزارش به آن اشاره شده بود احتمال صرف اعتبارات استانی در پروژه  پایلوت ملی بود که علیمردانی در اظهارات اخیر خود علاوه  بر تایید پروژه بلادیان به عنوان  پایلوت یک پروژه ملی، صرف اعتبارات استانی  در این پروژه را نیز تایید کرده است. علیمردانی می گوید :”پروژه ساماندهی و بهسازی خیابان بلادیان گچساران که ایده طراحی آن به سنوات قبل باز می گردد و جزء پروژه های پایلوت کشوری محسوب می شود و ردیف اعتباری آن از محل کد مطالعه و کمک به بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری است فاز اول این پروژه با برآورده ۶۷ میلیارد ریال به اتمام رسیده و تاکنون از محل این طرح رقمی معادل ۱۸ میلیارد ریال در قالب اسناد خزانه اسلامی در حال پرداخت است.

این بدان معناست که  اعتبارات پروژه خیابان بلادیان  به عنوان پایلوت  یک پروژه ملی از  ردیف ۰۰۶ مربوط به مطالعه و کمک به بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده  که جز اعتبارات  استانی است، تامین می شود.

اما مابقی این اعتبارات در کجا خرج می شود؟

آنچنان که علیمردانی در گزارشش مطرح کرده ۲ میلیارد و ۲۵۶ میلیون تومان از این اعتبارات در پروژه های احداث مدرسه ابتدایی محله رادک ، احداث پایگاه سلامت بهداشت محله لبنان ، کتابخانه عمومی محله رادک و مرکز فرهنگی هنری محله لبنان در شهر گچساران هزینه شده است.

او در ادامه می گوید اعتبارات ساماندهی محیط و فضای شهری مبلغ ۲ میلیارد و ۶۴ میلیون  تومان است که  پس از کسر ۵۶۵ میلیون تومان احداث پل اتصال محله لبنان به محله سادات در گچساران و۶۷۰ میلیون تومان تامین خدمات زیربنایی اصلاح شبکه آب اکبر آباد، از این مبلغ تنها۸۳۰ میلیون تومان باقی می ماند که  صرف ایجاد پارک در محله لبنان گچساران ،احداث یک مدرسه شش کلاسه در بلهزارو آسفالت معابر اکبرآباد، دولت آباد، مهریان و بلهزار شده است.

اعتبار معابر بلهزار دقیقا چقدر است؟

اما حالا این سوال اینجا مطرح می شود که چگونه است که در آیین شروع بهسازی آسفالت معابر علیمردانی از یک میلیارد اعتبار سخن گفته بود و حالا با یک حساب سر انگشتی  و کسر ۱۵۰ میلون تومان اعتبار مدرسه ۶ کلاسه و ۱۵۰ میلیون تومان برای پارک محله  لبنان در خوشبینانه ترین حالت سهم معابر مناطق حاشیه مرکز استان به نیم میلیارد می رسد.

علیمردانی در ادامه  می گوید : برای شهر دهدشت از محل طرح مطالعه و کمک به بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری حدود ۱ میلیارد تومان اعتبار و محله شرف آبادها از محل طرح ساماندهی حاشیه شهرها حدود ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است .

اما از آنجایی که استاندار در نشست۷ خرداد کمیته آسیب های اجتماعی از مدیر کل راه و شهرسازی خواسته بود گزارشی از نحوه هزینه کرد اعتبارات باز آفرینی  و مصادیق آن خصوصا در شهر یاسوج اریه دهد حالا علیمردانی گزارشی دقیق از نحوه هزینه کرد یک میلیاردو و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار حاشیه های شهر یاسوج و یک میلیارد شهر دهدشت ارایه کرد.با این حال سرنوشت بیش از ۶ میلیارد تومان از این اعتبارات در هاله ای از ابهام است.

او فقط گفته است ۴ میلیارد و ۲۰۶ میلیون تومان از این اعتبارات در برخی از پروژه های محله های رادک و لبنان  و بلادیان گچساران صرف شده بدون اینکه سهم هر پروژه را از این اعتبارات مشخص کند و حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از این اعتبارات هم که به طور کل مشخص نشده است.

اعتبارات بازآفریتی دقیقا چقدر است؟

به استناد لایجه بودجه سال ۹۷ ، رقمی بالغ بر ۴۵۰ میلیون تومان برای مطالعه توانمند سازی سکونتگاه های غیر رسمی، ۳ میلیارد و ۱۱۲ میلیون تومان برای مطالعه و کمک به بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده، ۵ میلیارد و۱۲۶ میلیون تومان برای ساماندهی حاشیه شهرها و ۴۴۳ میلیون تومان برای یارانه وسود تسهیلات  در قالب اعتبارات بازآفرینی شهری پایدار به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شده است.به عبارتی مجموع اعتبارات بازآفرینی شهری ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان است که در اختیار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران قرار گرفته است.

چقدر بافت فرسوده و سکونت گاه غیر رسمی داریم؟

بافت های فرسوده وناکارآمد خصوصا درشهرهای یاسوج،گچساران ودهدشت قرار دارد. درشهرهای استان سه گونه بافت باعنوان محدوده تاریخی، سکونتگاه غیر رسمی وبافت میانی فرسوده وجود دارد .

محدوده تاریخی شامل مکانهایی است که قدمت تاریخی دارند،نظیر دهدشت که شامل بافت قدیمی این شهر است ومساحت آن ۳۸ هکتاراست. سکونتگاه غیر رسمی نیزشامل مکانهایی دانست که به  دلیل رشد بی رویه جمعیت ایجاد شده مانند مادوان ،مهریان ،بلهزار وشرف آبادها.

تعداد سکونتگاههای غیر رسمی استان یک هزار و۱۷۰واحد است و ۸۷۵ هکتاربافت میان فرسوده دراستان وجود دارد .

بافت میانی فرسوده شامل مناطقی است که هسته اصلی آن روستا بوده ودرشهر حل شده مثل دولت آباد ،معصوم آبادو محمود آباد. دراستان سرجمع ۲هزار و۸۳هکتاربافت شناسایی شده که درآنها۱۵۸ هزار و ۶۳۸ نفرسکونت می کنند.

گفتنی است در کناراقدامات فرهنگی و اجتماعی که برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام می شود نیاز به فعالیت های عمرانی برای بهبود زیرساختها به خصوص در محله ها احساس می شود. که بودجه مورد نیاز این فعالیت ها در قالب اعتبارات” باز آفرینی شهری به ادارات کل راه و شهرسازی استانها ابلاغ می شود.در باز آفرینی شهری بر روی توانمندسازی ساکنان محله‌ها تاکید است.پروژه هایی که برای هر محله تعریف می شود متفاوت است. ممکن است در محله‌ای نوسازی مدرسه و یا مرکز بهداشت مساله‌ اصلی باشد و در محله‌ دیگر احداث ورزش‌گاه بتواند، این نقش کلیدی را ایفا کند و به همین ترتیب در جایی مسجد، تکیه و یا بازارگاه و یا نوسازی ساختمان‌های باارزش معماری محله‌ها که یادآور خاطرات جمعی و هویت ساکنان است بتواند راهگشا باشد.

فاطمه رشیدی ابتکار جنوب

لینک کوتاه خبر:

https://faslejonoob.ir/?p=7082

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

تصویر روز: