آمار ۵۴ درصدی جمعیت اضافه وزن در کهگیلویه و بویراحمد
فصلی نو- رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با وضیعت چاقی و اضافه وزن داشتن مردم استان توضیحاتی ارائه کرد و چند توصیه جهت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی دارد.
به گزارش فصل جنوب ، فرشته بوستانی در گفت و گو با خبرنگاران گفت: چاقی انباشته شدن غیرعادی چربی در بدن است که وقتی کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی باشه به چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره میشود بنابراین چاقی شکلی از سوء تغذیه ناشی از پرخوری است که نه تنها نشانه سلامتی نیست بلکه نشان دهنده تغذیه نامناسب است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۴درصد از جمعیت میانسال، ۳۵درصد از جمعیت سالمندان و ۳۰درصد از جمعیت جوانان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بیشترین درصد اضافه وزن و چاقی را در استان در بین گروه سنی ۱۸ تا ۵۹ سال داریم.
بوستانی با بیان اینکه عوامل بسیاری در بروز چاقی موثر هستند مهمترین این علتها پرخوری و زیادهروی در مصرف غذاست، خاطرنشان کرد: عادات غذایی نامناسب مثل مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف غذاهای آماده(فست فودها) و آبمیوههای صنعتی، مواد قندی، شیرینی، شکلات، زندگی بی تحرک، که به علت ماشینی شدن زندگی و کاهش تحرک بدنی افراد دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. استفاده از اتومبیل، آسانسور، پله برقی، وسایل الکترونیکی، دستگاههای کنترل از راه دور و هزاران موارد دیگر، عوامل ژنتیکی، بیماریهایی مثل کم کاری تیروئید، اختلال در هورمونهای جنسی و بیماریهایی که باعث کاهش فعالیت بدنی می شوند از عوامل بروز چاقی هستند.
وی ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سکتهها، بیماری دیابت و انواع سرطان، افزایش چربی خون، رسوب چربی در دیواره سرخرگها که باعث گرفتگی عروق و در نهایت سکته خواهد شد، آرتروز، کمردرد، نقرس، تنگی نفس، افزایش فشار خون بیماریهای کبدی و صفراوی و درد و سفتی در مفاصل، تخریب غضروف مفصلی و سایش مفصلها، مشکلات باروری در زنان و کاهش عمر انسان را از عوارض چاقی و اضافه وزن عنوان کرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چاقی و اضافه وزن یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی و عامل خطر برای بسیاری از بیماریهای دوران بارداری است. چاقی در زنان و در دوران بارداری باعث شیوع عدم تخمک گذاری، نازایی، ناباروری، سرطانهای رحم و سینه، بیماریهای دوران بارداری از جمله دیابت بارداری فشار خون بالا و مسمومیت بارداری شیوع بیشتر عفونتهای رحم و خونریزیهای پس از زایمان خواهد شد.
بوستانی با اشاره به چند توصیه جهت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی بیان کرد: سعی کنید که وعدههای اصلی غذا(صبحانه، ناهار و شام) رو حذف نکنید. چون بعد از آن دچار ریزهخواری خواهید شد، از مصرف نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی که قند زیادی دارند و غذاهای چرب و سرخ شده، شیرین و شور و تنقلات کم ارزش دوری کنید، برای میان وعدهها از میوه و سبزیهای تازه استفاده کنید، از مصرف روغن جامد و نیمه جامد خودداری کنید.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمداضافه کرد: مصرف فست فودها مانند؛ سوسیس، کالباس، ،همبرگر پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و انواع ساندویچها که در بیرون از خانه و با مواد چرب و نامرغوب تهیه میشود را محدود کنید، از شیر و لبنیات کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید، رژیمهای غذایی حاوی فیبر معمولا با چربی و قند کمتری همراه هستند بنابراین رژیمهای غذایی غنی از فیبر انرژی کمتری دارند، روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی یا پیادهروی تند داشته باشید و برای کاهش وزن از رژیمهای غذایی خودسرانه دوری کنید.
یک فرمول کلاسیک و ساده برای به دست آوردن وزن مناسب وجود دارد، که احتمالا همه میشناسید، و آن فرمول بی ام آی است. بی ام آی یا شاخص توده بدنی مثل یک ماشین حساب است که مقدار اضافه وزن یا کمبود وزن شما را میسنجد.
بدون نظر! اولین نفر باشید