فصلی نو | فصل جنوب فصلی نو | فصل جنوب
  • صفحه نخست
  • اخبار استان
  • سیاسی
  • بین الملل
  • پیشنهاد سردبیر
  • گزارش تصویری

اکثر نزاع های دسته جمعی استان ناشی اختلافات مالکیت در اراضی و اختلافات خانوادگی بوده است/دادستان: جرایم صورت گرفته در کهگیلویه و بویراحمد ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد

فصلی نو-به مناسبت آغاز هفته ی قوه ی قضاییه و در اولین روز از این هفته، مسئولان ارشد قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد در، نشست خبری با اصحاب رسانه شرکت...

modir
تیر ۳, ۱۴۰۱
چاپ
0 دیدگاه ها

 به گزارش فصل جنوب به نقل از روابط عمومی و ارتباطات و خبرنگار خبرگزاری میزان در استان، در آغاز این نشست دکتر حسن نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد هفته قوه قضاییه را به همه همکاران تبریک و یاد و نام و خاطره شهدای هفتم تیر و سید الشهدای انقلاب اسلامی و معمار بزرگ دستگاه قضایی، شهید مظلوم آیت الله دکتر محمد حسین بهشتی را گرامی داشت و گفت : در هفته قوه قضاییه تأکید شده است در هر جلسه در خصوص موضوع تحول مطالبی را بیان نمایید .

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد با استناد به سخنان مقام معظم رهبری در حوزه تحول اظهارداشت : رهبری برکات عمل  یک عمل را در قابلیت ملموس بودن برای مردم عنوان کرد و گفت : تحول در هر حوزه اجتماعی ، اقتصادی و حوزه قضایی زمانی محقق می شود که برای مردم قابل لمس باشد. این موضوع شعاری و تبلیغاتی نیست زمانی می توانیم این ادعا را داشته باشیم که مردم از دستگاه قضایی رضایت داشته باشند.

وی گفت : حاصل جلسات متعدد کارشناسی که این ماموریت در سند تحول به آن پرداخته است که ریاست قوه قضائیه موضوعات این مسئله را در ۱۵ محور اساسی و برنامه عملیاتی تشریح و به همه استان‌ها ابلاغ نمود.

دکتر نگین تاجی به مهم‌ترین موضوعات تعالی و تحول در حوزه قضائی اشاره کرد و گفت :  حل و فصل دعاوی ، صلح و سازش پیشگیری از وقوع جرم و برخورد قاطع با بسترهای فساد و  حمایت قضایی از تولید و جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال عنوان نمود .

رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست ورودی پرونده‌ها به هر شعبه دادسرا یا دادگاه ها در استان را ۲۰۰ تا ۳۰۰ پرونده در ماه عنوان کرد و گفت: اطاله دادرسی و کیفیت دادرسی از چالش‌های دستگاه قضا بوده و از عوامل اطاله دادرسی تعداد ورودی پرونده‌ها است و هرچه مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیشتر شود سرریز آن در دادگاه‌ها حضور می‌یابد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به حاکمیت اخلاق در دادگاه های استان گفت: این موضوع نقطه موفقیت در استان شده است .

وی در خصوص مهمترین نکته بارز و با اهمیت سند تحول قضایی در استان ها اشاره کرد و افزود: بر اساس این سند اختیار به استان ها بر اساس توسعه یافتگی امکانات محرومیت برخورداری از امکانات واگذار شد که سند تحول را بومی سازی کنند.

 مقام ارشد قضایی استان در ادامه اظهار داشت: قوه قضاییه مظلوم است و مظلوم تر از آن، نداشتن نیروی انسانی در استان‌ ها می باشند که بودجه و امکانات لازم، در اختیارش نیست.

 وی افزود : یکی از علت های اطاله دادرسی کثرت ورودی پرونده هاست، کیفیت رسیدگی در قوه قضاییه دغدغه ما در حوزه دادرسی نظام قضایی ایران است.

 رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آموزش در دستگاه قضایی پرداخت و گفت : اعتقاد دارم حلقه مفقودی تحول در همه ی نظام های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و قضایی آموزش است.

دکتر نگین تاجی از ایجاد شورای راهبردی بین صاحب نظران، وکلا و حوزه قضا و اساتید دانشگاه ها خبر داد.

وی افزود: هر ماه برای وکلایی که پرونده آنها مشمول اطاله دادرسی شده است جلساتی برگزار می‌شود و از این نظرات استفاده می شود.

 دکتر نگین تاجی نسبت به موضوعات پیشگیری از جرائم گفت : از دادستان و معاون پیشگیری و اجتماعی از وقوع جرم تشکر می کنم که در هم در مقام قوه ی مجریه بوده اند و هم در مقام قوه قضاییه و در خصوص پیشگیری از وقوع جرم گام‌های بلندی را برداشتند .

وی به موضوع امنیت و نزاع هایی که مقطعی در استان در سال گذشته رخ داد گفت : در خصوص این نزاع ها بررسی کردیم هیچ کدام از آنها موضوع امنیتی نبود و اکثراً ناشی از اختلافات مالکیت در اراضی و اختلافات خانوادگی بود که خوشبختانه استان از لحاظ امنیتی در اوج قرار دارد و جزء امن ترین استان های کشور است.

 نگین تاجی افزود : به لحاظ فراوانی آمار نزاع ها در رتبه ۲۷ کشور قرار داریم یعنی اینکه استان ما از لحاظ امنیت جزء استان های برتر کشور است و آسیب‌های اجتماعی خطرناک بوده، اما از منظر رسانه‌ای و نمایش در فضای مجازی، بزرگ نمایی زیادی از آن می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان در خصوص وجود نزاع ها در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت : شما نباید تصور کنید نزاعی در جامعه به وجود نیاید، اکثر نزاع ها  ناشی از بیکاری، بالا رفتن سن ازدواج، اختلافات خانوادگی و اختلافات ملکی می باشد.

وی در خصوص برخورد با جرائم خشن گفت : از لحاظ بازداشت موقت در رتبه های یک تا سه کشوری هستیم و این نشان می‌دهد که برخورد قضایی با کسانی که بخواهند امنیت مردم را خدشه دار نمایند، به شدت و حدت انجام می شود.

قاضی القضات دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد با اظهار اینکه ۲۳ نهاد متولی امر پیشگیری از وقوع جرم هستند، بیان داشت : حذف پارکینگ خودرو در ساختمان سازی باعث افزایش سرقت از خودروها شده است.

وی هم افزایی را بین دستگاه ها برای ایجاد امنیت ضروری ارزیابی کرد و گفت: پلیس به تنهایی نمی تواند مراقب همه چیز باشد و ضروری است همه امنیت را رعایت کند مثلاً پلیس مگر می تواند مراقب همه ی کابل های برق باشد ، مگر چند نفر نیرو دارد ، ضروری است این کابل ها به صورتی باشد که قابلیت سرقت نباشد.

رئیس کل دستگاه قضایی کهگیلویه و بویراحمد ایجاد امنیت را مستلزم همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و نهادها و همچنین مشارکت مردم دانست و افزود: پلیس به تنهایی نمی‌تواند مراقب همه چیز باشد و محدودیت نیروی انسانی و امکانات دارد.

 دکتر نگین تاجی در ادامه به برخورد با انحراف در تسهیلات بانکی در استان اشاره نمود و عنوان کرد: مبلغ ۷۳۰ میلیارد ریال در تسهیلات بانکی انحراف شده بود که تعداد زیادی از متخلفین به مراجع قضایی و هیئت‌های تخلفات ادارات و سازمان ها و بانک ها معرفی شده اند.

 نگین تاجی گفت: در حوزه منابع طبیعی و اراضی ملی همکاران قضایی رأی به رفع تصرف از ۵۰۰ هکتار از اراضی صادر کرده‌اند.

حسن نگین تاجی
حسن نگین تاجی -رئیس دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد

 وی افزود: در حال طراحی سامانه ای هستیم که احکامی که اراضی را ملی اعلام می نمایند در آن سامانه ثبت شود.

دکتر نگین تاجی گفت: ۱۶۰ هکتار رفع تصرف اراضی منابع طبیعی با حضور و نظارت دادگستری در استان انجام شده است.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمداز انحراف در واگذاری برخی از اراضی ملی به اشخاص خبر داد و اظهار کرد: انحراف در قراردادهای واگذاری اراضی منابع طبیعی به اشخاص انجام گرفته بود که یک هزار هکتار فسخ قرارداد  شد.

نماینده عالی دستگاه قضایی در استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان این نشست در خصوص اقدامات دستگاه قضایی در خصوص کارخانه قند یاسوج، گفت: هر آنچه که باید در دستگاه قضایی انجام می‌داد، بیش از آن بوده که باید انجام می داد و اقدام به صدور رأی و تحویل کارخانه مزبور به بانک نموده است .

چرا باید اسلحه را در مراسم‌ها نشانه بزرگی و عظمت بدانیم؟

سیدعلی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در جرم های خشن و سنگین همچون آدم ربایی و سرقت مسلحانه یکی از استان‌های امن کشور محسوب می شویم گفت: جرایم صورت گرفته در کهگیلویه و بویراحمد ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد.

وی عدم صبوری را در استان مشکل زا ارزیابی کرد و گفت: استان در وضعیت زندانیان برخلاف حوزه جرائم امنیتی وضعیت خوبی ندارد و محکومین زیادی در زندان وجود دارد اما متاسفانه منتقدین با عدم آگاهی عنوان می کنند دستگاه قضا برخورد مناسبی ندارد در صورتی که زندان ها ما این موضوع را تایید نمی کند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خشونت های استان را ریشه در عوامل فامیلی و طایفه ای ارزیابی کرد و با انتقاد از وضعیت نگهداری اسلحه در منازل گفت: وقتی استوری های بسیاری از افراد را نگاه می کنیم مشاهده می شود تصاویری از اسب و اسلحه و یا در حال تیراندازی است، در حالی که این رسم و رسوم دیگر در هیچ جا وجود ندارد و این رسوم غلط باید برچیده شود.

ملک حسینی با اظهار این که داشتن اسلحه را هنر نیست، افزود: باید دست کسی که سینه ی دشمنان میهن و اسلام را با اسلحه می شکافد بوسید و نباید اجازه داد تیراندازی در مراسمات عروسی و عزا، به عنوان رسمی غلط ترویج پیدا کند.

وی افزود: چرا باید اسلحه را در مراسم‌ها نشانه بزرگی و عظمت بدانیم؟ چرا باید پدر عروس در روز عروسی دختر خودش جان بدهد؟ و چرا باید کاری کنیم که مجبور شویم عروس و داماد جوان را دستگیر کنیم؟ مطمئناً این گونه اقدامات از روی عقل نبوده و نوعی حماقت است.

سیدعلی ملک حسینی
سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان

سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در خصوص حوزه جرام امنیتی و خشن در گفت: جرائم امنیتی خشن، سرقت های مسلحانه، تجاوز به عنف و آدم ربایی جزو حوزه مهمترین جرائم خشن هستند اما استان کهگیلویه و بویراحمد استان بسیار امن است.

وی گفت: بیشتر جرائم جامعه ما ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد و مردان و زنانی که محسنات بسیار خوبی دارند، اما بروز عاطفه ما کم است خیلی از جرائم ما حتی با دو دقیقه سکوت تغییر میکند.

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد:

سامانه ی ۱۵۸۰،حفاظت و اطلاعات دادگستری استان/ برخورد قضایی با ۲۴ کارچاق کن و یک قاضی دروغین

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: موقعیت جغرافیایی و بافت قومی و قبیله ای حاکم براستان موجب شده کارکنان دادگستری که اکثر آنها از مردم نجیب و شریف استان هستند، خود این موضوع بخاطر شناختی که مردم استان از یکدیگر دارند، موجب بازدارندگی شده است.

وی با اشاره به دستگیری فردی که خود را به دیگران قاضی معرفی می کرد، افزود: فردی که خود را به دروغ، قاضی معرفی و با استفاده از این عنوان، اقدام به کار چاق کنی می‌کرد، بعد از انجام کارهای فنی شناسایی و دستگیر شده است.

فرشید روشندل
فرشید روشندل رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد

فرشید روشندل اظهار داشت: ۲۴ فقره پرونده کیفری برای کارچاق کن‌ها و شهود دروغین در استان تشکیل شده و در این رابطه نیز ۴ نفر بازداشت شده است.

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری کهگیلویه و بویراحمد افزود: ضروری است مردم اخبار مرتبط با دستگاه قضایی را از طریق سامانه ۱۵۸۰ اطلاع رسانی کنند و البته دستگاه قضا با آموزش پرسنل و اگاهی رسانی به‌دنبال احقاق حق است

اخبار مرتبط

هشدار سرپرست هلال احمر شهرستان دنا به گردشگران و کوه‌نوردان: از سعود به...
آتش سوزی جنگل‌های یاسوج مهار و خاموش شد
به قلم مهران محرابی دولت آباد – این بار پایان قوم یهود خواهد...
برای اولین بار ، ایران در “روز” به اسرائیل حمله کرد / منزل...
همسر سرلشکر باقری به شهادت رسید
به قلم سید یونس آصف جاه – وعده صادق ۳ – قدرت، دیگر...
سردار سلامی به شهادت رسید
پرداخت پاداش ۱۳۵ میلیارد ریالی به خوش مصرف‌های برق کهگیلویه و بویراحمد

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبر ورزشی

سیده رقیه پناهی

پرداخت ماهیانه ۵۳ میلیارد برای حقوق پرسنل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از درآمد اختصاصی- اولویت اول پیشگیری

IMG 20250322 132806

محمد بهرامی در بیمارستان شهید جلیل : پیشنهاد می کنم یکی از معاونت های علوم پزشکی غیر بومی باشد- فرهنگ رفتاری ما باید تغییر کند – مجتبی عسکری : خودم را وامدار نگاه دکتر بهرامی می دانم

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

اخذ مجوز جذب ۲۳۵ نفر از وزارت بهداشت – ورود هلی کوپتر برای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج – اخذ اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در سفر دوم هیات دولت- افزایش ۱۵۰ تخت بیمارستانی

سعید جاودان سیرت پیری جمعیت

ارسالی مخاطبین – تغییر مدیران ضعیف دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اقدامی انقلابی از سعید جاودان سیرت

62309149

آمار تنها یک فوتی کرونایی طی ۴۵ روز گذشته در کهگیلویه و بویراحمد

فصلی نو | فصل جنوب

پایگاه خبری فصلی نو، منبعی مستقل و به‌روز برای اطلاع‌رسانی درباره اخبار، تحلیل‌ها و گزارش‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. این پایگاه با هدف ارائه‌ی اخبار دقیق، بی‌طرفانه و تحلیلی فعالیت می‌کند و تلاش دارد با انتشار محتواهای متنوع و مستند، مخاطبان خود را در جریان تحولات مهم قرار دهد.

دسته ها

  • اخبار استان
  • مطالب ویژه
  • عکس
  • فرهنگی

دسترسی سریع

  • خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما

مجوز ها

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری فصلی جنوب ( فصلی نو) است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.

طراحی سایت : بویردیتا ( رامین پاسیار)

  • صفحه نخست
  • اخبار استان
  • سیاسی
  • بین الملل
  • پیشنهاد سردبیر
  • گزارش تصویری