فصلی نو | فصل جنوب فصلی نو | فصل جنوب
  • صفحه نخست
  • اخبار استان
  • سیاسی
  • بین الملل
  • پیشنهاد سردبیر
  • گزارش تصویری

بازگشت یکهزار و ۱۰۰ خانوار کهگیلویه وبویراحمدی به زندگی عشایری

مجید علی پور تاکید می کند که بسیاری از مشکلات، تنگناها و چالش های گذشته عشایر ظرف سال های اخیر بهبود یافته به گونه ای که در حوزه امنیتی، معیشتی و آموزشی اکنون کمترین مشکلی در مناطق عشایری وجود...

modir
آبان ۶, ۱۳۹۸
چاپ
0 دیدگاه ها

فصلی نو ،  حدود یک هزار و ۱۰۰ خانواده عشایری که روزگاری به دلیل کمبود و یا نبود امکانات و برخی مشکلات معیشتی، امنیتی، بهداشتی و آموزشی به حاشیه‌های ناامن شهرها مهاجرت کرده بودند، در سال‌های گذشته و با بهبود اوضاع و شرایط خدمات‌رسانی به زندگی سنتی و عشایری خویش بازگشته‌اند.

جمعیت عشایری این استان ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار بوده که هم اینک و ظرف چهار سال گذشته به ۱۲ هزارو ۳۰۰ خانوار افزایش یافته است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد می گوید: این آمار یکهزار و ۱۰۰ خانواری بر اساس بررسی ها و در جدیدترین آمایش و سرشماری از خانوارهای عشایری استان بدست آمده است.

مجید علی پور تاکید می کند که بسیاری از مشکلات، تنگناها و چالش های گذشته عشایر ظرف سال های اخیر بهبود یافته به گونه ای که در حوزه امنیتی، معیشتی و آموزشی اکنون کمترین مشکلی در مناطق عشایری وجود ندارد.

علی پور یادآور شد: حتی در زمینه مسائل اموزشی و ایجاد فرصت های برابر آموزش برای خانواده های تک نفره و دو نفره نیز این امکان فراهم شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به واقعی شدن قیمت دام و گوشت قرمز نیز وضع درآمدی و اقتصادی خانوارهای عشایری به نسبت گذشته بهبود یافته و اعطای تسهیلات و توجه ویژه دولت نیز امیدواری و سطح رضایتمندی عشایر این استان را قوت بخشیده است.

علی پور تاکید می کند: علاوه بر افزایش سطح درآمد بالای عشایر ناشی از افزایش فرآورده های لبنی و گوشت استفاده از سوخت های فسیلی و پنل های خورشیدی در مناطق عشایری نیز در این زمینه موثر بوده است.

وی یادآور شد: میزان تولید گوشت قرمز عشایر کهگیلویه و بویراحمد که در سال ۱۳۹۶ کمتر از هفت هزار تن بوده امسال به هشت و هزار و ۱۸۰ تن افزایش یافته است.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت:  در این مدت ۳۵ طرح پرواربندی دام در مناطق عشایری استان انجام شد که باعث افزایش ۱۵ هزار راسی جمعیت دام این مناطق شده است.

وی عنوان کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید تاکنون بیش از ۷۰۰ شغل برای عشایر استان ایجاد کرده است.

علی پور بیان کرد: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.

علی پور عنوان کرد: ظرف سال جاری نیز تاکنون افزون بر ۲۰۰ میلیارد تسهیلات ویژه با سود کمتر از چهار درصد به خانوارها و متقاضیان عشایری در سطح استان پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: به هر یک از عشایر براساس تعداد دام بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین به منظور کمک به اشتغال زنان ۱۶ صندوق تعاونی خرد برای پرداخت تسهیلات در استان فعال است و هفت صندوق دیگر در مراحل راه اندازی است.

وی اضافه کرد: سال گذشته در مجموع  یک میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات این صندوق ها برای توانمند سازی زنان عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد.

علی پور همچنین به برخی مشکلات و چالش های فراروی جامعه عشایری استان نیز اشاره کرد و گفت: عدم تعیین میان بندها برای عبور دام در مسیرهای ییلاق و قشلاق، مشخص نبودن حریم زمین های کشاورزی و مراتع عشایری با منابع ملی و وجود اختلاف های عمیق و دامنه دار طی سالیان متمادی در این زمینه از جمله دغدغه ها و مطالبات بحق عشایر است.

وی همچنین از بین رفتن بسیاری از ایل راه های عشایری و وجود صدها پرونده تصرف این ایل راه ها در مراجع قضایی ، محدودیت در ارائه خدمات بیمه ای عشایر و همچنین دسترسی نداشتن به برخی خدمات بهداشتی و درمانی را نیز دیگر مشکلات جامعه عشایری این استان ذکر کرد.

عشایر کهگیلویه وبویراحمد سالانه افزون بر یک هزار و ۲۰۰ تن شیر، ۸۶ تن روغن حیوانی، ۴۵ تن پشم، ۱۸۰ تن کشک ، ۱۰ هزار متر مربع صنایع دستی، ۱۶۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی تولید می کنند.

بیش از ۱۲ درصد معادل ۷۰ هزار نفر از جمعیت کهگیلویه وبویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.

اخبار مرتبط

استاندار کهگیلویه وبویراحمد: نگرانی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد
معاون استاندار کهیگیلویه و بویراحمد: رسانه، در جنگ ترکیبی قدرتمند ترین ابزار است
هشدار سرپرست هلال احمر شهرستان دنا به گردشگران و کوه‌نوردان: از سعود به...
دستگیری جاسوس اروپایی در استان کهگیلویه و بویراحمد
راه اندازی دستگاه پخت سیار نان با ظرفیت تولید ۸۰ هزار قرص در...
دستگیری و متلاشی شدن تیم سازمان یافته خرابکار و وطن فروش در کهگیلویه...
استاندار کهگیلویه و بویراحمد : وحدت ملی و مقاومت رمز عبور از توطئه‌های...
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بویراحمد منصوب شد

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبر ورزشی

سیده رقیه پناهی

پرداخت ماهیانه ۵۳ میلیارد برای حقوق پرسنل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از درآمد اختصاصی- اولویت اول پیشگیری

IMG 20250322 132806

محمد بهرامی در بیمارستان شهید جلیل : پیشنهاد می کنم یکی از معاونت های علوم پزشکی غیر بومی باشد- فرهنگ رفتاری ما باید تغییر کند – مجتبی عسکری : خودم را وامدار نگاه دکتر بهرامی می دانم

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

اخذ مجوز جذب ۲۳۵ نفر از وزارت بهداشت – ورود هلی کوپتر برای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج – اخذ اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در سفر دوم هیات دولت- افزایش ۱۵۰ تخت بیمارستانی

سعید جاودان سیرت پیری جمعیت

ارسالی مخاطبین – تغییر مدیران ضعیف دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اقدامی انقلابی از سعید جاودان سیرت

62309149

آمار تنها یک فوتی کرونایی طی ۴۵ روز گذشته در کهگیلویه و بویراحمد

فصلی نو | فصل جنوب

پایگاه خبری فصلی نو، منبعی مستقل و به‌روز برای اطلاع‌رسانی درباره اخبار، تحلیل‌ها و گزارش‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. این پایگاه با هدف ارائه‌ی اخبار دقیق، بی‌طرفانه و تحلیلی فعالیت می‌کند و تلاش دارد با انتشار محتواهای متنوع و مستند، مخاطبان خود را در جریان تحولات مهم قرار دهد.

دسته ها

  • اخبار استان
  • مطالب ویژه
  • عکس
  • فرهنگی

دسترسی سریع

  • خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما

مجوز ها

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری فصلی جنوب ( فصلی نو) است. بازنشر مطالب صرفا با اجازه کتبی مجاز است.

طراحی سایت : بویردیتا ( رامین پاسیار)

  • صفحه نخست
  • اخبار استان
  • سیاسی
  • بین الملل
  • پیشنهاد سردبیر
  • گزارش تصویری