میزان ابتلا به هپاتیت سی در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشور است

 فصلی نو؛

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان مبتلایان به هپاتیت سی (C) در این استان نسبت به میانگین ملی بالا بوده به‌طوری که میانگین کشوری یک تا ۲ درصد بوده اما در استان هشت درصد است.

هپاتیت سی نوعی عفونت است که بیشتر، کبد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و افراد اغلب از طریق تماس خونی ناشی از استعمال درون وریدی مواد مخدر، تجهیزات پزشکی ضد عفونی نشده و تزریق خون به آن مبتلا می‌شوند.
به گزارش فصلی نو، اورنگ ایلامی روز دوشنبه در کارگاه تدوین برنامه جامع سلامت استان اظهار داشت: بر اساس مطالعاتی که در سال ۸۵ و ۹۵ انجام شد مسائل اجتماعی و فرهنگی در روند افزایشی هپاتیت سی نقش مهمی دارند.
وی افزود: استفاده از سوزن مشترک در خالکوبی سنتی و ختنه‌های غیربهداشتی جزء رفتارهای فرهنگی بوده که موجب افزایش این بیماری در استان شده است.
ایلامی اظهار کرد: منشأ بسیاری از بیماری‌ها عوامل رفتاری، اجتماعی و فرهنگی است که باید کنترل شود.
وی عنوان کرد: بیماری ایدز یک بیماری کاملاً رفتاری و اجتماعی است و از طریق تزریق مشترک و روابط جنسی پرخطر در حال شیوع است.
ایلامی بدون اشاره به آمار تصریح کرد: روند مبتلا به این بیماری در سطح استان در حال افزایش است.
وی گفت: کارکردهای حوزه معاونت اجتماعی نقش مهمی در بهبود اصلاح و ارتقا سلامت افراد جامعه، فعالیت‌های اجتماعی و برون بخشی در اهداف سلامت دارد.
ایلامی در این کارگاه نیز با اشاره به آمار بالای مصرف نمک در استان گفت: میزان نمک دریافتی هر فرد طبق استاندارد حداکثر کمتر از ۶ گرم در روز بوده که با مطالعات انجام شده، این میزان مصرف در استان حدود ۱۲ گرم است.
وی استفاده از نمک به‌عنوان نگهدارنده مواد غذایی در موادی مانند نان، گوشت‌های بسته بندی شده، کباب‌ها و غذای فوری را از جمله دلایل مصرف بالای نمک در استان عنوان کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱۳ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.

لینک کوتاه خبر:

https://faslejonoob.ir/?p=4860

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

تصویر روز: