نان های بی کیفیت هم از جان مردم می زنند هم از جیب مردم
- شناسه خبر: 7897
- تاریخ و زمان ارسال: 16 آذر 1397 - 11:03
فصلی نو ، ایرنا نوشت:سال هاست کیفیت پایین نان در کهکیلویه و بویراحمد که نزدیک به ۱۰۰درصد مردمانش هنگام غذا خوردن در چهارگوشه سفره از آن می گذارند ادامه دارد ، این وضع همه را آزار می دهد و البته بارها هم صدای مسئولان را بلند کرده است.
هر ماه ،فصل و هر سال ،نشست در پی نشست موضوع نان بی کیفیت را در این دیار بررسی می کند ،مصوبه اعلام می کند و پیگیری هم شاید باشد اما نه تنها بر کیفیت نان تولیدی تاثیر نداشته بلکه به عقیده مردم هم وزن و هم کیفیت نان پایین تر آمده است.
این هفته هم بر حسب عادت مسوولان ذیربط گرد هم آمدند تا از نان بگویند و بشنوند ، استاندار بیشتر از همه شنونده بود ،به نظر می رسد نماینده عالی دولت نیاز به تصمیمی انقلابی در حوزه نان «قوت غالب» مردمان این دیار دارد.
داریوش دیودیده در جدیدترین نشست کارگروه آرد و نان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: قیمت نان بربری به لحاظ وزنی از ۱۶۰ گرم به ۱۸۰ گرم افزایش یافته و قیمت آن از ۱۲۰ به ۱۸۰ تومان افزایش مییابد.
وی افزود: وزن نان سنگک از۵۵۰ گرم به ۶۰۰ گرم افزایش و قیمت آن از ۵۵۰ به ۷۰۰ تومان می رسد و وزن نان تافتون باید از ۲۱۰ گرم به۲۲۰ گرم رسیده و نرخ آن از ۱۸۰ به ۲۲۰ تومان افزایش یابد.
سه روز پیش تر از این نشست مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: بر اساس تصمیم گیری استانی برای یک دوره سه ماهه قیمت نان به صورت آزمایشی افزایش می یابد.
به گفته وی ،از سال ۹۳ تاکنون ، قیمت آرد در این استان افزایش نیافته است.
دیو دیده تاکید کرد که افزایش قیمت پس از آنالیز قیمت و بررسی کارشناسان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در کارگروه آرد و نان استان به تصویب رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست تصریح کرد در صورت افزایش نرخ نان، کیفیت و کمیت آن هم باید افزایش یابد.
علی محمد احمدی گفت: باید بر افزایش کیفیت نان همواره نظارت جدی صورت گیرد و با افزایش قیمت نان ، بحث کیفیت و کمیت آن بعد از مدتی فراموش نشود.
وی افزود: دستگاههای متولی باید تضمین دهند که با افزایش قیمت ، انواع نان در استان به لحاظ کمیت و کیفیت تغییر کند و مدیریت این زنجیره را یک دستگاه برعهده بگیرد تا در هر شرایطی خودش جوابگو باشد.
کیفیت پایین نان در بیشتر مناطق کهگیلویه و بویراحمد همواره مورد اعتراض شهروندان بوده و تاکنون کیفیت نان در استان به اندازه استانداردهای کشوری آن نرسیده است.
پس از مصوبه اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان برای افزایش قیمت نان،نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در نامه ای از استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواست با توجه اعتراض و اظهار نگرانی های مکرر مردم مصوبه را ملغی کند.
عدل هاشمی پور تصریح کرد که از یک سو مردم از پایین بودن کیفیت نان، ضعف نظارت بر فعالیت نانوایی ها و به روز نبودن دستگاههای پخت اعتراض دارند و از طرفی نانوایی ها هم از پایین بودن کیفیت آرد و افزایش افزودنی ها گلایه دارند.
وی افزود: نان در سفره مردم استان جایگاه خاصی دارد و بهبود کیفیت آن به شدت مورد انتظار بوده به گونه ای که انجام این مهم حتی از نظر نانوایی ها و متصدیان آن از افزایش قیمتش مهم تر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد به مردم استان قول داده با کم فروشان برخورد جدی شده و روزانه وزن چانه های خمیر بررسی شود.
او بر افزایش کیفیت نان تولیدی تاکید دارد .۴۶۰ واحد نانوایی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد.
این مسئول ،افزایش نظارت و بازرسی ها از نانوایی های استان را راهکاری مناسب برای تولید نان با کیفیت و استفاده مردم از نان خوب دانست.
تمامی مسئولان دریافت نان باکیفیت و دارای کمترین ضایعات را حق مردم کهگیلویه و بویراحمد که مهمترین غذای سفره آنان است می دانند و بر انجام اقدامات لازم در این زمینه تاکید می کنند .
اما سالهاست گره کور نان بی کیفیت در جای جای این استان محروم بازنشدنی است و ضرر ناشی از آن هم از جیب و هم از جان ساکنان این دیار می کاهد.
باید منتظر ماند تضمینی که احمدی استاندار درباره نان با کیفیت و کمیت در استان خواستار آن شده است از سوی مسئولان ذیربط جدی گرفته و جامه عمل پوشانده می شود.
این زنجیره با کلاف سردرگم چنان در هم تنیده و پیچیده شده که مدیریت واحد هم از پس آن برنمی آید.
شاید از غیب برسد…….
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد