یادداشت ارسالی-  به یاد استاد
یادداشت ارسالی-  به یاد استاد

فصلی نو – مهدی حسن زاده * به یاد استاد* روز معلم یادآور اساتید و معلمانی است که در یک سال گذشته از بین ما رفتند ولی یادشان واثرات این عزیزان در تار و پود جامعه ماندگار می باشد. شادروان استاد نواز عمویی از چهره های فرهیخته استان سال ۱۳۲۱در ایل قشقایی شهرستان گچساران روستای […]

فصلی نو – مهدی حسن زاده

* به یاد استاد*
روز معلم یادآور اساتید و معلمانی است که در یک سال گذشته از بین ما رفتند ولی یادشان واثرات این عزیزان در تار و پود جامعه ماندگار می باشد.
شادروان استاد نواز عمویی از چهره های فرهیخته استان سال ۱۳۲۱در ایل قشقایی شهرستان گچساران روستای آب شیرین متولد شد ، پدر وی مرحوم حاجی عمویی از معتمدین و کارکنان اولیه شرکت نفت ایران وانگلیس بود. وی تحصیلات دوره ی ابتدائی راطی سالهای ۱۳۲۶ تا۱۳۳۲ در دبستان منوچهری بادرجه ی ممتاز و متوسطه را در شهرستانهای آغاجاری واهواز به پایان رسانید و دوره دانشسرا را در سال ۱۳۳۹ درشهر بهبهان گذراند ، ایشان دوره های کاردانی و کارشناسی را از دانشگاه‌های تهران و ‌شیراز به پایان رسانید.ایشان مردی خدمتگزار وخدوم بود که در اواخر دهه ۳۰، ۴۰و۵۰ در شرایطی که دیو جهل وسیاهی بر منطقه دامن گسترانیده بود گام به عرصه گشودن دروازه علم معرفت نهادوحاصل ان جوانانی شدکه توانستند استان را از هر نظر خود کفا کنند.استاد عمویی با توجه به استعداد و پشتکار بی نظیری که داشتند در سال۱۳۴۸ مدیر اولین دبیرستان بویراحمد(یاسوج) انتخاب شدند و همزمان مدیر پیکار با بیسوادی استان بودند. در دهه پنجاه در سمت های همچون مدیریت آموزش و پرورش گچساران و در سال ۵۶با توجه به دیدگاه فرهنگی و اجتماعی و همچنین شناختی که از مردم و موقعیت جغرافیایی منطقه داشتند به عنوان شهردار شهر گچساران ، بام نفتی ایران انتخاب شدند ، که خدمات ماندگار ایشان در ذهن شهروندان و شاگردان ایشان به یادگار مانده است.
بعد از انقلاب و کناره گیری از سمت های دولتی ، ایشان در حوزه کار آفرینی در داخل و خارج از کشور ، بخصوص استان اصفهان به فعالیت پرداختند . در کنار فعالیتهای اقتصادی ، به امورات پسندیده و نیک ، نظیر مساعدت به افراد و خانواده های محروم پرداختند و به عنوان فردی خیر در خدمت مردم بودند و از هرگونه کمکی به مردم دریغ نمی کردند که همین ‌باعث ماندگاری بیش از پیش نام ایشان گردید.
عمویی از افرادی نبود که زیر سایه دیگران رشد نماید بلکه با پشتکار و استعداد شخصی باعث شده بود که هم تحصیلات دانشگاهی را طی نماید وهم با ابتکار و مدیریت خود در هر جایی که مشغول به کار میشد نتیجه خدمت وکارش معرف لیاقت و شایستگی او باشد وی در دوستی کاملا ثابت قدم بود و هیچ مشکلی نمی توانست او را نا امید و گوشه گیر نماید کار او در اولین دبیرستان یاسوج و خدماتش در شهرداری دوگنبدان و ابراز استعداد و لیاقت او در اصفهان در خور هرگونه تمجیدی می باشد.چون در شهری مانند اصفهان فردی غیر بومی و تازه وارد گمان نمی رفت که در مدتی کوتاه آنچنان نقشی ایفا نماید‌که مورد اعجاب واحترام قشر عظیمی از همکاران و ساکنین شهر باشد.
استاد عمویی علاقه خاصی به فرهنگ عامه مردم داشتند و همواره نسبت به فرهنگ ، آیین، سنتها و آداب و رسوم کهن، حساسیت و بر پاسداشت آن تاکید داشتند.ودر دهه ۴۰ با همکاری پژوهشگران برجسته کشوری به مستند سازی فرهنگ و سنت های استان اقدام نمودند.
خداوندا تو شاهد و اگاهی که مردی به دیدار تو آمده است که خود بخشی و کانونی، فراموش نشدنی از عشق به این آب ‌وخاک و خصایص نیک انسان ایلیاتی بوده است. به راستی آن مرحوم در تمام دوران حیات پر برکتش توجه به مردم داری، حسن معاشرت با همگان، تاکید موکد بر صله ارحام و اصلاح ذات البین را هموار مورد نظر داشته است.کوه های زاگرس و دنا به یاد می آورند که‌چه بزرگ مردانی را در دامان خود پرورش داده و تا صبح رستاخیز به این فرزندان خود می بالند.

روحش شاد ویادش گرامی